onsdag 27 maj 2009

Diverse ölnyheter...

Inte någon ny ölrecension denna gång men väl lite nyheter från ölvärlden:

Great Divide släpper en ny spännande öl inom kort: 15th Anniversary Wood Aged Double IPA som ett led i firandet av bryggeriets 15-års jubileum. Sedan tidigare är ytterliggare två öl utannonserade, Oak Aged Chocolate Yeti Imperial Stout och Double Wit.

Speciellt den eklagrade dubbelipan låter mycket bra. Grunden i denna öl ska vara den vanliga Denver IPAn. Frågan är ju om någon av dessa kommer till Sverige. Jag drog iväg ett mail till Great Brands som importerar Great Divide för att höra efter.

Samarbetsförespråkarna Mikkeller har också en ny brygd på gång, den här gången tillsammans med skotska Brewdog, en Barely Wine kallad Devine Rebel. Till skillnad från den mycket limiterade Zephyr verkar denna få en större spridning - även om även detta rör sig om en limiterad produkt.

Alltid lika kvalitetsmedvetna Stone kommer med sin 13:e årliga födelsedagsöl, 13th Anniversary Ale om ett par veckor. Denna gång rör det sig om en Imperial Red Ale, och det låter ju inte helt dumt, eller hur? Har även här mailat Great Brands och hört efter om tillgång på denna öl här i vårt avlånga land.

2 kommentarer:

  1. Mikkeller/Brewdog-ölen finns redan till försäljning på Ölbutikken. Fast det känns inte som att det är tillräckligt för att motivera en resa över sundet.

    SvaraRadera
  2. Jaså, finns den där redan? Då missförstod jag bloggen på Brewdog rejält - jag fattade det som att den skulle börja distribueras om ett par veckor.

    Skulle gärna köpa ett par, men en tripp från Stockholm bara för det känns något overkill.

    Synd att inte Ölbutikken har onlineförsäljning :( .

    SvaraRadera